Το Amberjack Marine Tours σας καλωσορίζει και σας προσκαλεί να απολαύσετε μια αξιομνημόνευτη θαλάσσια εκδρομή με ταχύπλοο σκάφος σε μερικές απο τις πιο όμορφες παραλίες και χωριά της Ιθάκης.

Λίγα λόγια για το νησί
Πολλοί επισκέπτες επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο στην Ιθάκη για να ζήσουν και πάλι ξεχωριστές διακοπές, σε ένα μέρος που θα απολαύσουν την ηρεμία, τη παραδοσιακή νησιωτική εικόνα, τη φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων, τους αργούς ρυθμούς της ζωής και τις μαγευτικές καταγάλανες παραλίες που τις περισσότερες μπορεί να επισκεφτεί κανείς μόνο με σκάφος. Η Ιθάκη είναι ένα νησί των επτανήσων, με έκταση 96 τ.χλμ, Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς καθημερινά με τη Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, τη Κυλλήνη, τον Αστακό και ανα περιόδους με τη Πάτρα. Το όνομα του νησιού είναι ευρέως διαδεδομένο από την αρχαιότητα καθώς αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου και η φήμη του έχει εξαπλωθεί δια μέσω τον εθνών και των αιώνων. Η ομορφιά της τραγουδήθηκε από τον Όμηρο και ο Οδυσσέας υπέφερε τα πάντα για να επιστρέψει σε αυτήν.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.

 

Εκδρομές

Η εκκίνηση όλων των διαδρομών θα είναι από το Βαθύ και όπως μπορείτε να δείτε και στα υπομνήματα των χαρτών θα περιλαμβάνει καποια συγκεκριμένα σημεία προσέγγισης και παραλίες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα, Βόρεια, βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του νησιού.

Ithaca

Ξεκινώντας, μέσα στο κόλπο του μόλου ακόμα, στο Βαθύ, θα συναντήσουμε το νησάκι Λαζαρέτο όπου θα πλησιάσουμε με μια μικρή αναφορά στην ιστορία του και θα συνεχίσουμε προς το βουνό Νήριτο.

vathi-lazareto
 

Στις όχθες του θα συναντήσουμε ανεβαίνοντας προς το βόρειο τμήμα του νησιού, τις παραλλίες Κοτσίφι, Κλήμα, Χαλκιάς, Λιανό Νησάκι, Άσπρη Βάλη, Κριτάμι, Φιλιατρό, Πλακούτσες και τέλος το Κιόνι ένα από τα πιο γραφικά χωριά τη Ιθάκης. Από το Κιόνι θα ξεκινήσουμε προς το νοτιοανατολικό μέρος του νησιού με κατεύθηνση το νότιο Φιλιατρό για χαλάρωση και cocktail.

kotsifi-kioni

Στην επιστροφή εκεί που το ταξίδι μας οδεύει προς το τέλος του η Ιθάκη μας προφέρει μερικές ακόμα εκπλήξεις, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να βουτήξουμε σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού που τονίζουν την αγριάδα και την εναρμόνηση των καταγάλανων νερών με το πράσινο. Ο Άσπρος Γυαλός, Η άμμος της Μαρίας, το Γιδάκι, η Οξόπετρα και η Βαρδιόλα είναι κάποιες από αυτές καθώς και ο Γαλήνιος Σκίνος που προσελκύει κάθε χρόνο διάσημους απ'όλο το κόσμο, όπως και τα Μηνύματα, λίγο πριν γυρίσουμε πίσω στο Βαθύ.

gidaki-filiatro

 

  • Οι υπηρεσίες μας δεν είναι διαθέσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα για λόγους ασφαλείας.
  • Κάντε τώρα τη κράτηση σας μέσω του ημερολογίου μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 24 ωρών.